Saturday, 26 May 2012

First time be a 'TEACHER' :D


Assalamualaikum . Hello , annyeong peeps ! :D haaa , dah lame lah sangattttttttt  aku tak update blog buruk nih kan ? heeeee , rindu aku tak ? rindu tak ? TAKPAYAH bohong aku lah , mesti rindu kan ? mwuaahhaaha :P erm , ha … pe cite mid-year exam ? senang / susah ? Kalau senang , untung lahhhhh -.- Kalau susah , baru korang tahu langit tuh tinggi ke rendah , weewewewewe :PP Exam aku ? It’s already finished . Alhamdulillah , semua nye berjalan dengan lancar *lah sangatttt -.- HAHA Ehh , sebelum terlupa , Happy Holiday ! :D Holiday-holiday jugak , hidup mesti diteruskan *melalut -,- cakap cakap fasal holiday nih kan , haaaa na habaq sikit kat korang nih fasal holiday aku .
     Ermmm , cuti semester  aku kali nih lain sikit , lain sebab ape ? sebab kelas tambahan . yaw , lu semua jangan jealous ehh ? :PP HAHA, First day cuti means hari Sabtu kan ? *take a note : aku orang Johor :D haaa , First time holiday aku dah ade program . program ape ? program Kelas Tambahan . Ulang suara , K.E.L.A.S T.A.M.B.A.H.A.N  :) kau ade ? takde kannn :P kay , maths is the first subject of my extra class . Act , is not just ME , the class is also for all Form 3 students . kenape dibuat ? coz cikgu-cikgu sekolah aku nak PMR Candidates dapat best result in PMR . jyeaahhh . Ermmm , sebenar nyee it’s not just for maths sub , semua subjek ada . tapi cikgu buat untuk first week holiday jee , coz cikgu tahu y pelajar nyee pun nak cuti jugak also teacher too :D
    Nak dijadikan cerita , hari nih a.k.a first day holiday cikgu aku tugas kan aku untuk jadik assistant cikgu a.k.a cikgu lah jugak kan . subjek maths . Act , bukan aku sorang jee , cikgu pilih 5 orang . Shida , Maryam , Saadah , Hanisah termasuk aku . Pelajar-pelajar tuh semua nyee Form 3 kan like what I said before , gerenti ramai . so , guru penasihat pecah-pecahkan jadik 8 group . then , setiap group tuh ade 1 cikgu and 1 pembantu except group 1 2 coz diorang semua dah pandai :DD
    Aku dapat group 4 , tolong cikgu bantu pelajar :) *take a note : bukan bangga :) Ajar bab Fraction , Decimal , Intices n Linear . you know what ? This is my best/amazing/fantastic experience for me right now ! :D First time jadik ‘cikgu’ . sangat besttttttttttt :DD taktahu macam mane nak display kat korang . It’s Daebakkkkkkkk ! Best gilaa kau tahu , walaupun penat tapi tetap best :) taktahu bila lagi nak dapat peluang macam nih lagi . mybe 10 tahun akan datang when I truly jadik cikgu . tapi , aku taknak :3
     Even aku tak masuk kelas tambahan y aku sepatut nyee masuk n dapat ilmu baru , sekurang-kurang nyee aku dapat bantu kawan aku y belum mahir dalam subjek maths . Alhamdulillah . Heeee , ayat skema dah macam cikgu pulok :D Erm , I think sampai sini je entry aku kali nih . Ohh , before I forget it , entry aku kali nih bukan nak bangga kan diri aku sebab dapat jadik assistant cikgu , kay ? I just want to share with you my fantastic experience . I hope you all understand that . Thank You :)
Bye !

0 panda(s):

Post a Comment

Gomawo chingu~!!