Saturday, 26 May 2012

First time be a 'TEACHER' :D


Assalamualaikum . Hello , annyeong peeps ! :D haaa , dah lame lah sangattttttttt  aku tak update blog buruk nih kan ? heeeee , rindu aku tak ? rindu tak ? TAKPAYAH bohong aku lah , mesti rindu kan ? mwuaahhaaha :P erm , ha … pe cite mid-year exam ? senang / susah ? Kalau senang , untung lahhhhh -.- Kalau susah , baru korang tahu langit tuh tinggi ke rendah , weewewewewe :PP Exam aku ? It’s already finished . Alhamdulillah , semua nye berjalan dengan lancar *lah sangatttt -.- HAHA Ehh , sebelum terlupa , Happy Holiday ! :D Holiday-holiday jugak , hidup mesti diteruskan *melalut -,- cakap cakap fasal holiday nih kan , haaaa na habaq sikit kat korang nih fasal holiday aku .
     Ermmm , cuti semester  aku kali nih lain sikit , lain sebab ape ? sebab kelas tambahan . yaw , lu semua jangan jealous ehh ? :PP HAHA, First day cuti means hari Sabtu kan ? *take a note : aku orang Johor :D haaa , First time holiday aku dah ade program . program ape ? program Kelas Tambahan . Ulang suara , K.E.L.A.S T.A.M.B.A.H.A.N  :) kau ade ? takde kannn :P kay , maths is the first subject of my extra class . Act , is not just ME , the class is also for all Form 3 students . kenape dibuat ? coz cikgu-cikgu sekolah aku nak PMR Candidates dapat best result in PMR . jyeaahhh . Ermmm , sebenar nyee it’s not just for maths sub , semua subjek ada . tapi cikgu buat untuk first week holiday jee , coz cikgu tahu y pelajar nyee pun nak cuti jugak also teacher too :D
    Nak dijadikan cerita , hari nih a.k.a first day holiday cikgu aku tugas kan aku untuk jadik assistant cikgu a.k.a cikgu lah jugak kan . subjek maths . Act , bukan aku sorang jee , cikgu pilih 5 orang . Shida , Maryam , Saadah , Hanisah termasuk aku . Pelajar-pelajar tuh semua nyee Form 3 kan like what I said before , gerenti ramai . so , guru penasihat pecah-pecahkan jadik 8 group . then , setiap group tuh ade 1 cikgu and 1 pembantu except group 1 2 coz diorang semua dah pandai :DD
    Aku dapat group 4 , tolong cikgu bantu pelajar :) *take a note : bukan bangga :) Ajar bab Fraction , Decimal , Intices n Linear . you know what ? This is my best/amazing/fantastic experience for me right now ! :D First time jadik ‘cikgu’ . sangat besttttttttttt :DD taktahu macam mane nak display kat korang . It’s Daebakkkkkkkk ! Best gilaa kau tahu , walaupun penat tapi tetap best :) taktahu bila lagi nak dapat peluang macam nih lagi . mybe 10 tahun akan datang when I truly jadik cikgu . tapi , aku taknak :3
     Even aku tak masuk kelas tambahan y aku sepatut nyee masuk n dapat ilmu baru , sekurang-kurang nyee aku dapat bantu kawan aku y belum mahir dalam subjek maths . Alhamdulillah . Heeee , ayat skema dah macam cikgu pulok :D Erm , I think sampai sini je entry aku kali nih . Ohh , before I forget it , entry aku kali nih bukan nak bangga kan diri aku sebab dapat jadik assistant cikgu , kay ? I just want to share with you my fantastic experience . I hope you all understand that . Thank You :)
Bye !

Monday, 7 May 2012

Demam Mengejut ? -.-


Assalamualaikum . Hye guys ! whats up ? heeee , nak tanye lah korang pernah kena demam mengejut tak ? I means demam tuh datang tetibe jee macam banjir kilat . sekejap jee dalam 1 hari dah okay . ermmm , pernah ? Act , aku tengah mengalami demam ‘mengejut’ nih . Harhar *boleh ketawe lagii . Kay , I think I’m okay now just felt a bit dizzy . Aku kena demam time kat sekolah tadi taw . tetibe time nak buat presentation subjek Geo terus demam . Act , bukan time cekgu panggil tuh aku baru rase demam nye , but before that aku dah rase dahhhhhhhhhhhhh , tapi dok diam jee . ehh jap , aku na say sooooorryyyyy gilaa tahap gaban kat geng Geo aku tuh coz aku tak ikut sesame buat present tadi . Sorry taw ? *puppy eyes* Nih nak cerita nih , tadi time kat sekolah , lepas rehat tuh aku tidur jee memanjang sebab demam nih lah . Heehhe :P asyik tengok jam jee , bila nak balik – bile nak balik , jam pulak macam tak gerak-gerak *take a note(jam aku mati) xD then , time pukul 12.45 pm aku tersedar dari nap aku , tapii mase tuh belum bukak mate lagi , cetry dengar keadaan sekeliling , awat senyap sangat nih ? dah balik ke diorang . time tuh time subjek SAM means seni atau muzik so padan lah kan kalau kelas senyap semacam coz budak muzik dah blah dari kelas n budak seni semua nyeeeeee baik . senyap jee . nasib aku tak terlanjur tidur , kalau tak gerenti tinggal aku sorang jee kat dalam kelas tuh -.- tengah berat berat kepale nak bangun , tetibe perut berbunyik pulak . duuhhhhhhhhhhh -,- SPOIL . nasib bawah meja ade keropok lekor beli kat kantin time rehat . taa sempat makan time rehat , subjek BI dah muleeeee -.- Aku pun dengan muka demam nyee makan keropok tuh dengan selambe . time tuh cikgu kat depan . HAHA. Dulik ahhh :P *Sorry cekgu :D dahh makan makan gitu time seni pun habis , budak muzik pun balik . time PI aku buat muka toye jee , salin nota pun macam nak taknak jeee =.= ehh , kire okay ape , kalau korang demam macam aku nih , nak ke salin nota ? Bagus lah sape y nak tuh . Untunglahhhhhh :DD Sebenar nye aku rase demam aku nih bersebab . nak taw ? jom check out !

1. Aku rase sebab aku tidur lambat malam tadi then ngadap lappy . konon nak tengok bola *Manchester United* tapii hampeh link streaming tak jumpe lansung ! -..-

2. Pagi tadi hujan . Act , aku p sekolah naik kereta , tapi terkena hujan jugak time nak masuk kawasan sekolah tuh :P HARAP MAKLUM :D

3. Parents aku btaw y jiran aku meninggal dunia tadi pagi *Please take a note(rumah y ke-40 dari rumah kita also jiran kita , so jiran that I means is not jiran sebelah rumah . okay ?) Mintak korang *umat Islam y bace entry aku nih sedekahkan Al-Fatihah . Thanks ! :)
4. Aku ade cakap kan kat atas tadi hari nih aku ade subjek BI . haaaa , time BI kitorang p library like always . time kat library tuh aku dah rase pening-pening . macam biase , aku kalau ke library aim aku dekat surat khabar , memang dah jadi tabiat aku . sebab ape nak surat khabar . Hey , nak bacelah ! HAHA. Act , bace m/s belakang jee . SUKAN . kan malam tadi MU main kan , so hari nih mesti ade berita fasal kemenangan diorang . tapi y membuatkan pening aku membuak-buak nih bila aku bace keputusan EPL sekarang , paper tuh info kan y mata MU just 83 ! TAK ADIL punyee surat khabar -.-
5. Lastly , pagi kan hujan . so , cekgu pun mase tuh macam masuk tak masuk jee . sedang aku membebel , classmate aku sorang nih datang kat tempat aku then cakap ‘Hawa , tolong mintakkan duit sorang dalam RM1.00 untuk keceriaan kelas , boleh ? :DD *tolong jangan terasee :P* HAHA -.- duit lagi ? duit lagi ? seriously , aku dah penat kutip kutip duit , tapi memandangkan ini tugas aku y cekgu amanahkan takkan aku nak buat bodo jee kan ? then , okay lah . nanti aku pungutkan . Hal ini y menambahkan keserabutan pala otak aku =.=

But , now I’m felt more better than time kat sekolah tadi n aku rase 85% aku dah recover . Alhamdulillah :) n esok kena sekolah . just that , k.baii . Annyeong
.

Lots of Love – Cikk Awe .

Friday, 4 May 2012

Benci sangat ke kat MU ?


Assalamualaikum . Hye guys ! Alhamdulillah tugas aku kutip duit minggu nih dah selesai , thanks to my classmates sebab sudi bekerjasama dengan aku even ade y degil nak bayar aku still ‘pakse’ jugak :DD *kay , ayat skema nak mammpos -.—nak tanye nih , nak tanye nih *muka cute* sape sini fans MU ? Ade tak ? Fehhh , banyak nyeeeeee :DD HAHA. Kay , korang ade tengok match diorang tak ? erm , hari Selasa lepas vs. man City ? tepuk tangan sape y tengok ;D Aku nak habaq kat korang y aku nih salah satu fans MU ! :D Aku ….. aku minat MU bukan sebab pemain nyee handsome , sebab kalau nak kate handsome tuh , Superman aku lagi handsome dari diorang :P kan ? Aku tetap sokong diorang even dia kalah sekalipun . kenape ? sebab kalau kita benci or menyampah after diorang or I means _________ kalah , itu tande nyee kita nih Bukan fans diorang . Kalau kita penyokong setia , rase benci memang tak patut ade dalam diri kita , ye dop ? Kay , sebenar nyee aku bukan nak bahas benda nih . Aku nak say something about MU Haters . Kenape mesti wujud haters and so all ? why ? Are they envy coz their team can’t make their fans proud of them ? Arghhhhhhhhhhh , mitchigasah ! I don’t know what to say , kay right . pe fasal ekk dok benci-benci sama Manchester United . Diorang pernah buat salah ke kat ampa semua ? *Dedicate to alls MU Haters -.- Hampa taktaw pape , taw nyee just membenci orang lain jeh . JELES KOT :P then kalau kalah , bukan main sorak-sorak sampai nak mampus . Ergggggh , geram gilaa aku -,- MENYAMPAH SIOT , rase macam nak bagi kick BERbayar jee -..- Erghh , aku macam nak buat group ANTI MU HATERS jee lah . haaa , a few days ago ade some1 kawan internet aku , dia fans MU tapi lepas MU kalah 1-0 *1-0 jee kut -.- dia terus cakap y dia tuh BENCI kat MU . ehh ? patut ke macam tuh ? Ini tidak adil , tidak adil bagi United :’/ tak layak betul dia di panggil fans , patut kerat 15 campak laut Sumatera jee lagi bagus . HAHA . erm , erm … Ape lagi ekk aku nab taw . Ohh , kay . Aku nak wish all the best to Man Utd and good luck or break the leg * not BREAK the leg , Okay ? :D k.baii . Assalamualaikum :)