Saturday, 24 March 2012

Jadi PMR Candidate susah . ye ke ?




Assalamualaikum . Annyeong yeorobun :D hows your day today ? rite , mesti homework tengah tinggi menggunung-ganang ken ? lagi-2 y PMR candi tuh , mesti bertimbun gilaa . ken ken ken ? :P rileks lha beb , tuh baru sikit , masih banyak y cekgu na bagi taw :P Kau tunggu ajee lha . Nyiahhaahaaaaaaaaaaaaaaa (gelak sopan) *sopan ke ? aku rase kalau kauOrang dengar pun lari agak nyerr , egt ken Pontianak mengilai ken ? -.- Entry aku kali neyh macam best jee bunyi nyerr . bace title tuh , haa . Hari neyh aku na mengupas *cehhh , cakap megupas macam na mengupas bawang jee -..- fasal PMR Candidates . Sebelum tuh , I want congrates my sis coz dapat result terbaik walaupun tidak y Terrrrrrrrrrrrrrrrrbaik , kira okay apee ken , drpd memuas ken ? Kakak aku dahh lepas , aku ajee lha y masih tertinggal di Bangku Sekolah -,-‘ Apee ken daya , sudah lumrah alam :3 Okay , sudah . cukup . Aku na tanye kauOrang , sapee kat sini y PMR Candidate ? kalau ade tepuk dahi *dah sah-2 taa ade y jawab soalan aku --‘ Keenape dahi menjadi pilihan aku ? JYEEEAAH , sebab aku na sedar ken kauOrang y masih belum sedar y kauOrang tuh PMR Candidate . ada faham ? kay , aku ulang . PMR CANDIDATE .
pejam celik pejam celik , dah na masuk bulan April , PMR makin datang kat kite , kauOrang taa takut kee ? :/ taa seram kee ? – erm .. kebyk ken candi m’pcayai statement “JADI PMR CANDIDATE SUSAH” keenape ? mesti coz homework y tinggi membukit-bukau ken ? lpas tuh , gerenti extra class hamper setiap hari adee . homework tuh boleh d’kate ken setiap mata pelajaran adee ken ? kay , na jadi orang senang , cemerlang , berjaye bukan senang . usaha tuh perlu adee ken ? kalau taa ade usaha , datang sekolah hari-2 taa consen time cekgu ajar taa gunee jugak ken ? bak kate pepatah , ‘bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian’ so , sebena nyerr bukan susah pun jadi candi , macam makan candy*gula-2 tuh xP jee … alaa , setakat homework ciput macam tuh taa ken taa boleh siap kut ? memey lha homework tuh jadi BERlambak coz kauOrang suke tangguh-2 ken kije . cube semangat siket time wat homework tuh , baru lha usaha name nyerr :DD n then aku na pesan neyh , kalau cekgu kauOrang wat extra class , datang lha . kalau malas sekalipun na belajar , kesian lha siket kat cekgu tuh , sanggup taw dye datang jauh-2 dari rumah just na bagi ilmu kat kauOrang taw . Okay then , good luck for your PMR n please . wish me luck too , neh ? gua na out dulu , renung-2 ken dan selamat beramal :D
- Annyeong , kamsa for the time b
# err , kejap-2 . Nah neyh . Aku baru edit , FRESH lagi tuh :P
e

Thursday, 15 March 2012

Harimau Muda lemah ? Opcoz NOT !

Assalamualaikum n hello readers ! entry aku hari neyh na komen sikit fasal Skuad Harimau Muda neyh . Okay , ramai y beranggapan bahawa Harimau Muda skg neyh dah taa hebat , dah lemah , dah taa kuat , dah taa boleh mengaum macam dulu n etc. ye dop ? Kay , sape y otak nyerr fikir camtuh , baek kauOrang buang jauh-2 . Act , diorang neyh hebat taw sebena nyerr J sape sangke diorang terpilih untuk main bagi kelayakan Olimpik London y akan dtg nanti . Bukan senang na dapat peluang camtuh taw you ollz . kauOrang ade ? taa dea ken , taa dea ken ? :3 Walaupun diorang taa menang n taa dapat mate langsung bukan bermakne diorang tuh taa power . Bukti nyerr , diorang menang time SEA Games kat Indonesia tahun lepas . Kire hebat ape ? Kay , malam tadi Malaysia lawan Syria ken ? *Sapee taa tengok diamDiam xP ermmm … diorang taa menang tapii aku Nampak kesungguhan time diorang main tuh . Lagi-2 si Kapten si Fakrii Sakraani tuh *ntah betul ked op aku eja name die neyh xD Walaupun kalah n taa dapat mate langsung , bagi aku diorang tetap AWESOME ! kau taw keenape ? taa taw ken ? Diorang neyh harapan Negara taw , bukan Negara Indonesia , Singapore , China n etc. tapi harapan Negara Malaysia taw . MALAYSIA . haa kau , sape y cakap dia neyh lemah ? meh sini aku suap ken kau ngan aku punya kasut y berukuran 23 inci neyh . Nyiaahhaha :D Okay , Harimau muda tetap hebat , tetap kuat , tetap mantap n y paling penting diorang neyh tetap COOLS ! Auuuuummmmmmmmmm xD Lastly , aku teregt kate-2 si pengulas sukan RTM , Zainal Abidin ‘Jangan Bersorak jika mereka menang jika kita mengeluh ketika mereka kecundang’
- ANNYEONG

Tuesday, 13 March 2012

FANTASTIC BABY - BIG BANG

Assalamualaikum J Hello n hello to you ollz *aihh , gedik dah -,- Lalallaala , Kay . Hari neyh aku na share sikit kat kauOrang pasal … *pandang atas semua , bace title tuh xD . Urmmm , okay Dah bace ken ? Kay , tuh sebenar nyerr lagu Big Bang y terbaru , ehemm . maksud aku PAAAAling baru *kowt  . Cop-2 , kauOrang kenal dop sape Big Bang tuh ? sape y taa kenal weyh , band neyh famous woooo :3 alaaaa , band KPop y ade ‘naga’ tuh :D *p/s: kalau kauOrang taa taw cepatCepat lha search kat google eah ? HAAHHA. Kay-kay , lagu neyh sebenar nyerr aku taa suke sangat , maklum lha masih FRESH gituh xP tapi aku na share jugak ngan kauOrang y belum taw si Big Bang neyh released lagu baru . Act , diorang neyh dah released 3 drp. 6 lagu dari new album ‘ALIVE’ diorang . Setakat neyh y aku taw 3 jee lha kowt . First , Blue .. lagu neyh pun aku taa gemar sangat . Second diorang released lagu Bad Boys , haaaa neyh na habaq kat hampa semua . Aku suke lha lagu neyh , best lha weyh ! seriously *pade sape y taa minat KPop aku taa taw na cakap apee lha :3 Lagu y ketiga , y tadii aku cakap lha Fantastic Baby . 3 lagu diorang . Fuhhhh , dalam mase sebulan kowt jadi top lagilagi kat KPop charts , siap kalah ken Miss A . Lagu Touch diorang tuh *Miss A . hebat taa hebat ? xP Bukan tuh jee , time kat Inkigayo pun lagu diorang menag beb X] Haaaa , neyh aku na share mv Fantastic Baby ngan Bad Boys kat kauOrang , ENJOY ! *p/s : pade sesiape y tanak tengok dari blog aku sila lha ke laman Youtube sendiri . Okay ? daa Wassalam


Bad Boys


Fantastic Baby


Monday, 12 March 2012

Chong Wei serah kemenangan kat musuh tradisi :3

Assalamuaikum n Annyeong Haseyo J Yihaaaaaa , aku update lagi , aku update lagi n terus meng-Update Blog aku y taa sesemart kauOrang punye :D Fuhhh-3 , malam tadii ken , aku nangis T_T uwaaaaaa ! kenape yep agak nyerr ? na taw , JYEEAAAH JengJengJeng :O
Malam tadi Dato’ Lee Chong Wei lawan ken ? Dengan musuh tradidi dia tuh si Lin Dan . KauOrang tengok taa ? susah lha aku na story-mory at kauOrang kalau kauOrang tara tengok :3
Okay-2 , straight to the point jea lha neh ? Malam tadi first time aku nangis tengok perlawanan Badminton . Okay Aku Gedik -,- aku dulik ape , manusia y tengok perlawanan tadi malam jee y mybe paham perasaan aku T-T sobs :’] mane taa nyerr , Fuhhh bukan main aku tunggu dari pukul 8.00 PM dah tercongok depan tv n then time keluar muka Dato’ Lee Chong Wei *aku minat dato’ neyh :P perghhh , bukan main excited nyerr aku , OMD ! then , Suddenly , si tukang cakap tuh ntah ape na panggil . dye habaq y si Chong Wei neyh cedera pulak tangan nyerr . Fehhhh , mase tuh menyayat jugak lha hati aku dengar . Dalam otak aku dah piker jea , ‘Macam mane neyh nanti kalau dia kalah ? waaaaaa , Tidakkkkkk ‘ * gitu lha kowt otak aku cakap , Mueehhehe xP bak kate Najwa Latiff  … Ehem-3 , Banyak persoalan yang berada di minda xD Lepas tuh , naik sikit lha kowt semangat aku na terus tengok *mate lekat kat tv neyh c(: tengok semangat Chong Wei tuh , kesian pulak aku tengok , dia cam tanak hampa ken penonton Malaysia . Okay , gamae y first 19-21 , Chong Wei kalah ken ? Seriously , aku memang bangge dgn kesungguhan dia time main , walaupun tangan sakit , tetap berusaha . Bukti ? dia kalah sipi jee ngan Lin Dan . n then , game y kedua Aku rase dia memey dah taa tahan dah kowt . Sakit sangat , tengok riak wajah pun kauOrang dah boleh describe ken ? Game kedua time 2-6 , Chong Wei tertinggal 4 mata bgitaw pengadil y dia dah taa tahan sangat then bagi kemenangan tuh kat Lin Dan . Nahhh , time neyh lha air mate aku jatuh , memang terharu sangat , kesian pun ade . lagi aku sedih time dia tukar jersi tuh pehhh-3 air mate macam air sungai *bohong ken ? xP Muke Lin Dan pun mase tuh cam na nangis jee :P Apee pun aku doa ken semoga cepat sembuh then sambung main lagi yep J Sorry kalau story aku taa detail , penat menaip kepala aku sampai teleng . erkkk !? Okay , daa Annyeong

Friday, 9 March 2012

Perkara PELIK y aku suka Buat/HOBI

hey , annyeong J . yah ! look the title neh ? duhhh -,- Okay , hari neyh aku na btaw kauOrang  ‘perkara y aku suke buat’ . Firstly , aku na habaq dlu y aku neyh memey pelik *tapi taa sePelik kauOrang :P HAAHHA. Mybe aku taa sePelik y kauOrang jangke ken , tapi aku memey PELIK -.- *Okay , aku dah Pelik skg --‘
Okay-2 , sambungSambung perkara pelik aku y pertama *jeng-jeng-jeng , Aku suka nyanyi bile bawak motor , pelik ken pelik ken ? kadang ken aku terpikir jugak , aku ney Lelaki ke Perempuan :O You allz byg ken lha seorang remaja perempuan atau nama Saintifik nyerr Anak Dara menyanyi ketika membawa sebuah motosikal ? err
Ouwrite , perkara pelik aku y kedua
suka cari tahu punca sesebuah/sesuatu masalah konon na Penyiasat lha tuh *Feuwww . err , dulu kecik-2 ade lha jugak cita-cita na jadi Penyiasat . Tapi mybe taa sampai kowt cita-cita tuh *lagi pun aku memang tanak ! nampak macam susah jadi Penyiasat , time budak boleh lha cakap , PENYIASAT jea taa pandai eja -,- KauOrang suke tengok kartun Detective Conan ? haa , aku terpengaruh dari Kartun tuh lha , wtf-.- *Keluar Topik k.foine
Perkara pelik aku y ketiga , jeng3
J
Tet-tet-tet , Aku belum piker lha pulak . Sorry J
Okay . na logOut dah . egt na skodeng blog orang , taa sempat Duhhh --‘ .
Okay Bye , gomawo 4 reading . Assalamualaikum