Friday, 21 December 2012

PMR result :')


Assalamualaikum... Annyeong chigu-ahhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wahhhhhhhhh, long time no talk kekekkekekekkekekekekkeekekek xD Bytheway, how are you today? Uhm... Actually, there's something that I wanna share with you all. It's all about my result...... My PMR result I mean......
    T.T T.T T.T T.T You know what, my eyes already puffy because too much, wth freakin' much crying! Urgh, why? b'coz I didn't got straight A's in my exam like my chigus got. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T.T Am I too pabo? PABOOOOO YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T.T Soo freakin' heck sad. LMAAAO --'
    Act, it wasn't too bad. It was I'm just too pathetic lol! Thaks Allah, I got 6 from 8 subjects. Alhamdulillah :) But.... But.... Still! I'm freakin' sad you know........ Luckily, my parents didn't mad at me and punished me... But, still I'm dissapointed them... But...... when I showed my result to them, my mom smiled ear to ear non-stop and my dad always said "Whoaa, that's great! You're great!!" -,- Idk if they're just acted in front of me or trueeeeeeeeeeeeeeeeee.
     But, I'm glad b'coz my result was not as bad as the trial result :') hohoho! InsyaAllah I'll improve my IQ Muaahhaha~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL xD Okay, that's all I wanna share with you'll. Ehh, bdw I got 6A 2B in my PMR result :') Byeeeeeeeeeeeeeeeeee~!!!!!!!!!!!!!!! keke.




LMAAOOO, SARANGHAEE PANDAAAAA!!!!!!!!!!!!! :*

Tuesday, 11 December 2012

#121212VIDay



WOOT WOOT~~!!!!!!!


Annyeong chingus... Gahhhh, it had been a long time since I'm update LOL! Bytheway? how are you guys? Hope you'll be always in the  pink! Guess what? Today is my dearest cutie pie baby panda birthday!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OHMYGOD! Actually, I've something to say to you my dearest panda. Cutie maknae ever ><
   I wanna say that ILOVEYOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stay health, stay cute. I LOVE YOU. Always remember that! Muaahhhhhhhhhhhh :*
#121212VIday ;)

Wednesday, 7 November 2012

I'm still ALIVE~


Assalamualaikum. Annyeong chingu! It’s had been a long time since I’m update, right? As you can see,  the last entry that I updated is a month ago :’( It’s  sooo sad because I can’t always updated  although the school holidays has start. It’s because my sister didn’t brought a modem when she came home 2weeks ago. Hmm…
Today, I’m update a new entry. Just because I didn’t want to missed the opportunity. Ohh God… Why I’m saying non-sense? -.- HAHAHA. Bytheway, chingu. How are you? Are you feeling  fine? Are you okay? Hewhew. You know what? I missed you dear readers already… Hikhikhik.
Hurmmm… Are you notice something? Like my new blog figure? HOHO XD I’m using new blogskin. Again. As you can see, it’s purple! Yaw! :D And, I put some Korean words and kpop too ^^ HIHI. I’m VIP you knowww…
Bytheway, were you went to Big Bang Alive Tour in Malaysia last last week? *dedicate to Malaysian VIPs* You know what, it was pretty awesome. Sadly, I can’t joined other Malaysian VIPs there. Coz, you know… The ticket is quite expensive! Lol --‘ And the concert was held at night. And the distance from my place is quite far. Arggggh! I HATE THIS! Luckily, the fancam from Malaysian VIPs is sooo clear! I can see maknae Seungri panda eyes! HAHAHAHAHAH :D Thanks to Malaysian VIPs! ILOVEYOU :* Hikhikhik.
Anyway, have you vote Big Bang for MAMA awards 2012? Not yet? Then, please go vote now! Ppali! Click HERE to vote :) Kamsahamnida~~!! ;D
 Annyeong...

Saturday, 29 September 2012

Wish me luck, will you? :/


 Assalamualaikum. Annyeong yeorobun! Mrs. OkCat in the houseeeeeeeeeeeeeeeee!!~~ kekeke >< how are you? I hope you,re always in the pink :) hummmm. Bdw, PMR is just around the corner. Urmmm, I think is not around the corner. It is AT the corner. hehehhehehehee. As always, I'm very scared of PMR. Why? Because it is always in my mind. IDK. lol. Urmmm, it just only 10 days left. And I didn't feel anything. Weird right? HAHAHAHAHAHHAAHAHAH. You know what? Just Allah know my feeling right now. I'm scared to death for the sake! Ahha, BROKEN ENGWISHHHHH :p lololol It was been a long time I didn't make a new entry, right babe? Here, I make a new entry because I want to know that I'm a PMR Candidate! *puppy eyes* *wink wink* It is funny? I don't think so..................... :p Here, I want you to pray for me for the exam. I hope you with your kind-hearted wish me sooooooooo much luck. A very BIG luck, will you? *I'm begging youuuuuuuuuu' T-T hehehehee. shame me. Hummm, I think it's the last time I update my musshy musshy blog. I will update a new entry after PMR end! Seriously, please wish me luck! Kay, I fullstop here. See you soon. Muahh! :* Nado saranghae~ 'Awe chae chalaga, chae chae chae chalaga! Ehh, bam ratatata tatata, eh bam ratatata tatata! Oh my God' ;D

Saturday, 1 September 2012

Trial Result :|

Assalamualaikum. Annyeong. Mrs OkCat here! LOL *sobs sobs* *cry* *cry* *Uwaaaaaaaaaaaaaaa!!!* Whats? You don't understand? I'm crying for the pete sake! Look, now I'm look veryvery pathetic -.- Duh. Before I get into my stories, how are you? Are you fine? Fine with your Eid, your life? Bleh! I ask such a nonsense thing -,- Okay, just straight to the point. You know what? Result trial PMR was just a few days ago announced. You know why I'm crying? Because the result, MY RESULT is killing me. You know what the point? I DIDN'T GET WHAT I WISH I GET FROM THE TRIAL, Bleh! *snort snort* Err err, hello there, can you pass me a box of tissue? Thanks! *wishper*    For your information, I had got 4A's from 8 subject I took. It just Malay, Maths, Pendidikan Islam n also Geography. The rest? Please don't ask. It's sooooooooooooo embrasing, I told you! It was 2B which was Science and KH1. And you know, the rest would be C, which was History n English. I told you I can't with those subject. I don't know why. It's just soooooooooooo freakin' difficult for me, especially History. Ohmyyyyyyy, I don't know what to do else. Not I'm didn't read the books, doing revision, reading those fanfics and forums that I found in the first place. I also borrow revision books from the library, you know.
     You know the adress that we suppose to check our result, the SAPS thing. Yeah, yesterday I'm surfed to that site. When I finished fill the so-called my data, the result MY RESULT was there. At my screen. In front of my cute eyes *euwwww* lol Then, I scrolled down until I saw my History mark. *krik krik* Ohmyy, OHMYYYYYYYYYY. Why my marks is lower, the lowest one among the eighth. My Maths mark was even higher than this. I'm even took a tution class every Friday, the aim is to improve my History mark. But now, HOLY CRAP. What I suppose to say to those people? Oh no, oh no, OH NOOOOOOOO. *faint*
      The English subject was the subject that I bet I'll get C. Not because there was no confident things inside me, it is just the question is veeeeeeeeeeeerrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy difficult for the pete sake! Ohmyyyyy, should I continued my cry time? *sobs snort sobs snort* Yeah, there's me. The phatetic me. Cry out of an a$s because of the past issue. It was not even too late to improve my marks in the first place.
      Okay there. Enough here. I've gotta go. Thanks for your time. Wish me luck, neh? Kamsahamnida. Bye. Assalamualaikum. Nado Saranghae! :*

Wednesday, 22 August 2012

Happy Eid everybody!


Assalamualaikum. hye, annyeong! how's Eid? it is better than last year or worse? HAHAH *joked* neh, I'm not in the mood to make a new entry and typing very long essay but at he end... no one stalk my blog :( hummm *LOL*
  I just wanna say Happy Eid to every Muslims in the world especially Malaysians n not forget for my family too :) even Eid this year is not happy and funny like the past but thankfully, I'm glad coz I'm still can meet Syawal. Thanks Allah for the biggest gift You gave to me :) Alhamdulillah.
  I think it's not too late to wish for those Muslims Happy Eid right? Again, Happy Eid to everyone! Wish that we'll meet this month again in the future. Aminnnnn :) Enough here, goodbye.
  Assalamulaikum. Saranghae!

Friday, 27 July 2012

Ramadhan :) Trial :/


Assalamualaikum. Hello, annyeong stalker! Heeee. Hari nih dah masuk hari y ke-8 kita berpuasa di bulan y mulia penuh barakah ini. Harap-harap amalan kita semua sebagai umat Islam sepanjang bulan Ramadhan nih diterima dan diberkati Allah hendak nye. Amin :) Ehemm, ade gaye macam pensyarah Universiti Al-Azhar tak? >< Ohh, kay. JOKE :D LOL. Eh? Camne puasa? Okay? Takkan ade y dah ponteng kut, kalau perempuan takpa lah. Hewhew.
     Kay, act aku nak habaq kat hampa semua. Aku ade trial PMR next week. Mohon sesangat, tolong doakan kejayaan aku. Boleh? Di bulan y mulia lagi penuh keberkatan ini, marilah sesame kita tolong mendoakan saudara nye y tengah takut nak menghadapi trial ini Berjaya dan dapat menggapai cita-cita dia. Amin >< hehehehhee.
    Ehh, PMR candidates! Korang taktakut ke? Takseram ke? Taktakut ke? Takseram ke? Taktakut ke? *bila nak habis* hee. Seriously, wa takut gilaa. Coz, aku aku belum menguasai penuh semua subjek. Lagi-lagi Sejarah. Aiyooo, nak menghafal pun payah, apalagi nak memahami. *puihh* SEJARAH. Dengar perkataan tuh pun mate aku dah kelip-kelip. Bace buku? HAMPEH! Baru nak bukak, kepala dah angguk-angguk -.- Ape nak jadi pun aku taktaw.
    Subjek y lain aku rase okay dah kut. Tinggal mantapkan jelah. Harap sangat dapat buat y terbaik exam tahun nih. Especially, PMR. Pleasee korangggggggggggg, please doakan aku. Aku pun doakan kejayaan korang di dunia apath lagi di akhirat :)
    Ini jelah entry aku kali nih. Sikit jee kan? Yelah, aku tulis entry nih pun sebab dah lama tak update. Kang nanti berhabuk banyak sangat, susah pulak aku. Kan? >< Wish you guys wish me luck. Annyeong, Assalamualaikum :)

Sunday, 10 June 2012

Lastday for Semester 2 Holiday


Assalamualaikum, Annyeong. Hai peepos! Sihat dak? Best cuti? Buat ape je cuti? Hampa semua p mana-mana ka? Untunglahhh :D aku? Ade jugak p mane-mane, p toilet, p makan, p tidur, dan sewaktu dengan nyee -.- LOL , holiday nih aku picnicking kat pantai jee -.- Alhamdulillah~  Hari nih hari Ahad, ape makna nyee? LastDay cuti !!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL -.- ehh, japjap. Betul ke title entry aku nih? Semester 2? Ehh ehh? Kalau salah aku dulik ape, bukan awak awak Nampak muka kita pun xD Sape rase cuti 2 minggu nih sangatsangat takcukup? Angkat kening macam Ziana Zain! Kan? Takcukup kan? Korang nak cuti lagi? Nak?? BANYAK CANTIK KAU. Dah dibagi cuti, tak cukup jugak. Tak bersyukur langsung -.- Puiihhh xD
    Ehh, kita lupe pulok, kengkawan kita y duduk kat utara hari nih dah sekolah lah. Untungkan? :PP Bhaahha. Nasib aku orang selatan, Fuhhhh xD errmm, korang excited tak nak masuk sekolah nih? LOLOLOLOLL -.- soalan bernas pulak y terkeluar, mesti korang excited gilaa nak mampus kan? Bhaahha. Aku pun :D Lepas nih, aku dah jarang online lah kut :( hmm, sebak rase nyee. Mane tak nyee, trial lagi berape hari jee, PMR pulak boleh dihitung pakai jari tangan dan kaki aku termasuk classmates  . Honestly, seram aku. Kekadang time bangun tidur terus ingat fasal PMR. Kengkawan, cikgu semua storymory fasal PMR. Dalam falahotak just PMR, PMR, PMR jee -.- TIPU Wakkaka xD
    Memandangkan hari nih lastday cuti, aku nak pesan sikit kat korang y masih sekolah macam aku nih.
First, kepada sesiape y ride motor p sekolah, JANGAN LUPA PAKAI HELMET :D Korang tahu lah kan, semenjak duamenjak tigamenjak nih , memacam jadik dekat budak-budak sekolah nih. Antaranye, eksiden -.- I repeat it. EKSIDEN. So, please, pakai helmet for your own safety :) Memanglah, takdir tuh di tangan Allah, tapi bukan ke lebih baik kita mencegah daripada merawat. I’m right?
    Second, sesape y naik kereta/dihantar jangan lupa pakai seatbelt yaw? Penting untuk keselamatan korang :D Taklupa jugak untuk korang y naik van/bas, jangan bangun lambat taw. Nanti ditinggal, haa Kaki bola, pagi nih takpayah layan bola, takbest pun y lawan . Hewhew xD  Ehh? Baju,seluar,kain,kasut haa y paling penting stoking, dah kemas belum? Asyik online jee -.- Apaa nak jadi budak-budak zaman sekarang nih. Ishh ish ishhhh :PP Bdw, esok pakai uniform. Arghhh, malas betul aku -.- Bbbrr
    Huh, teleng kepala aku, dah lama lah kate kan tak tulis entry, kay lah. Bye. Assalamualaikum :)

Saturday, 26 May 2012

First time be a 'TEACHER' :D


Assalamualaikum . Hello , annyeong peeps ! :D haaa , dah lame lah sangattttttttt  aku tak update blog buruk nih kan ? heeeee , rindu aku tak ? rindu tak ? TAKPAYAH bohong aku lah , mesti rindu kan ? mwuaahhaaha :P erm , ha … pe cite mid-year exam ? senang / susah ? Kalau senang , untung lahhhhh -.- Kalau susah , baru korang tahu langit tuh tinggi ke rendah , weewewewewe :PP Exam aku ? It’s already finished . Alhamdulillah , semua nye berjalan dengan lancar *lah sangatttt -.- HAHA Ehh , sebelum terlupa , Happy Holiday ! :D Holiday-holiday jugak , hidup mesti diteruskan *melalut -,- cakap cakap fasal holiday nih kan , haaaa na habaq sikit kat korang nih fasal holiday aku .
     Ermmm , cuti semester  aku kali nih lain sikit , lain sebab ape ? sebab kelas tambahan . yaw , lu semua jangan jealous ehh ? :PP HAHA, First day cuti means hari Sabtu kan ? *take a note : aku orang Johor :D haaa , First time holiday aku dah ade program . program ape ? program Kelas Tambahan . Ulang suara , K.E.L.A.S T.A.M.B.A.H.A.N  :) kau ade ? takde kannn :P kay , maths is the first subject of my extra class . Act , is not just ME , the class is also for all Form 3 students . kenape dibuat ? coz cikgu-cikgu sekolah aku nak PMR Candidates dapat best result in PMR . jyeaahhh . Ermmm , sebenar nyee it’s not just for maths sub , semua subjek ada . tapi cikgu buat untuk first week holiday jee , coz cikgu tahu y pelajar nyee pun nak cuti jugak also teacher too :D
    Nak dijadikan cerita , hari nih a.k.a first day holiday cikgu aku tugas kan aku untuk jadik assistant cikgu a.k.a cikgu lah jugak kan . subjek maths . Act , bukan aku sorang jee , cikgu pilih 5 orang . Shida , Maryam , Saadah , Hanisah termasuk aku . Pelajar-pelajar tuh semua nyee Form 3 kan like what I said before , gerenti ramai . so , guru penasihat pecah-pecahkan jadik 8 group . then , setiap group tuh ade 1 cikgu and 1 pembantu except group 1 2 coz diorang semua dah pandai :DD
    Aku dapat group 4 , tolong cikgu bantu pelajar :) *take a note : bukan bangga :) Ajar bab Fraction , Decimal , Intices n Linear . you know what ? This is my best/amazing/fantastic experience for me right now ! :D First time jadik ‘cikgu’ . sangat besttttttttttt :DD taktahu macam mane nak display kat korang . It’s Daebakkkkkkkk ! Best gilaa kau tahu , walaupun penat tapi tetap best :) taktahu bila lagi nak dapat peluang macam nih lagi . mybe 10 tahun akan datang when I truly jadik cikgu . tapi , aku taknak :3
     Even aku tak masuk kelas tambahan y aku sepatut nyee masuk n dapat ilmu baru , sekurang-kurang nyee aku dapat bantu kawan aku y belum mahir dalam subjek maths . Alhamdulillah . Heeee , ayat skema dah macam cikgu pulok :D Erm , I think sampai sini je entry aku kali nih . Ohh , before I forget it , entry aku kali nih bukan nak bangga kan diri aku sebab dapat jadik assistant cikgu , kay ? I just want to share with you my fantastic experience . I hope you all understand that . Thank You :)
Bye !

Monday, 7 May 2012

Demam Mengejut ? -.-


Assalamualaikum . Hye guys ! whats up ? heeee , nak tanye lah korang pernah kena demam mengejut tak ? I means demam tuh datang tetibe jee macam banjir kilat . sekejap jee dalam 1 hari dah okay . ermmm , pernah ? Act , aku tengah mengalami demam ‘mengejut’ nih . Harhar *boleh ketawe lagii . Kay , I think I’m okay now just felt a bit dizzy . Aku kena demam time kat sekolah tadi taw . tetibe time nak buat presentation subjek Geo terus demam . Act , bukan time cekgu panggil tuh aku baru rase demam nye , but before that aku dah rase dahhhhhhhhhhhhh , tapi dok diam jee . ehh jap , aku na say sooooorryyyyy gilaa tahap gaban kat geng Geo aku tuh coz aku tak ikut sesame buat present tadi . Sorry taw ? *puppy eyes* Nih nak cerita nih , tadi time kat sekolah , lepas rehat tuh aku tidur jee memanjang sebab demam nih lah . Heehhe :P asyik tengok jam jee , bila nak balik – bile nak balik , jam pulak macam tak gerak-gerak *take a note(jam aku mati) xD then , time pukul 12.45 pm aku tersedar dari nap aku , tapii mase tuh belum bukak mate lagi , cetry dengar keadaan sekeliling , awat senyap sangat nih ? dah balik ke diorang . time tuh time subjek SAM means seni atau muzik so padan lah kan kalau kelas senyap semacam coz budak muzik dah blah dari kelas n budak seni semua nyeeeeee baik . senyap jee . nasib aku tak terlanjur tidur , kalau tak gerenti tinggal aku sorang jee kat dalam kelas tuh -.- tengah berat berat kepale nak bangun , tetibe perut berbunyik pulak . duuhhhhhhhhhhh -,- SPOIL . nasib bawah meja ade keropok lekor beli kat kantin time rehat . taa sempat makan time rehat , subjek BI dah muleeeee -.- Aku pun dengan muka demam nyee makan keropok tuh dengan selambe . time tuh cikgu kat depan . HAHA. Dulik ahhh :P *Sorry cekgu :D dahh makan makan gitu time seni pun habis , budak muzik pun balik . time PI aku buat muka toye jee , salin nota pun macam nak taknak jeee =.= ehh , kire okay ape , kalau korang demam macam aku nih , nak ke salin nota ? Bagus lah sape y nak tuh . Untunglahhhhhh :DD Sebenar nye aku rase demam aku nih bersebab . nak taw ? jom check out !

1. Aku rase sebab aku tidur lambat malam tadi then ngadap lappy . konon nak tengok bola *Manchester United* tapii hampeh link streaming tak jumpe lansung ! -..-

2. Pagi tadi hujan . Act , aku p sekolah naik kereta , tapi terkena hujan jugak time nak masuk kawasan sekolah tuh :P HARAP MAKLUM :D

3. Parents aku btaw y jiran aku meninggal dunia tadi pagi *Please take a note(rumah y ke-40 dari rumah kita also jiran kita , so jiran that I means is not jiran sebelah rumah . okay ?) Mintak korang *umat Islam y bace entry aku nih sedekahkan Al-Fatihah . Thanks ! :)
4. Aku ade cakap kan kat atas tadi hari nih aku ade subjek BI . haaaa , time BI kitorang p library like always . time kat library tuh aku dah rase pening-pening . macam biase , aku kalau ke library aim aku dekat surat khabar , memang dah jadi tabiat aku . sebab ape nak surat khabar . Hey , nak bacelah ! HAHA. Act , bace m/s belakang jee . SUKAN . kan malam tadi MU main kan , so hari nih mesti ade berita fasal kemenangan diorang . tapi y membuatkan pening aku membuak-buak nih bila aku bace keputusan EPL sekarang , paper tuh info kan y mata MU just 83 ! TAK ADIL punyee surat khabar -.-
5. Lastly , pagi kan hujan . so , cekgu pun mase tuh macam masuk tak masuk jee . sedang aku membebel , classmate aku sorang nih datang kat tempat aku then cakap ‘Hawa , tolong mintakkan duit sorang dalam RM1.00 untuk keceriaan kelas , boleh ? :DD *tolong jangan terasee :P* HAHA -.- duit lagi ? duit lagi ? seriously , aku dah penat kutip kutip duit , tapi memandangkan ini tugas aku y cekgu amanahkan takkan aku nak buat bodo jee kan ? then , okay lah . nanti aku pungutkan . Hal ini y menambahkan keserabutan pala otak aku =.=

But , now I’m felt more better than time kat sekolah tadi n aku rase 85% aku dah recover . Alhamdulillah :) n esok kena sekolah . just that , k.baii . Annyeong
.

Lots of Love – Cikk Awe .

Friday, 4 May 2012

Benci sangat ke kat MU ?


Assalamualaikum . Hye guys ! Alhamdulillah tugas aku kutip duit minggu nih dah selesai , thanks to my classmates sebab sudi bekerjasama dengan aku even ade y degil nak bayar aku still ‘pakse’ jugak :DD *kay , ayat skema nak mammpos -.—nak tanye nih , nak tanye nih *muka cute* sape sini fans MU ? Ade tak ? Fehhh , banyak nyeeeeee :DD HAHA. Kay , korang ade tengok match diorang tak ? erm , hari Selasa lepas vs. man City ? tepuk tangan sape y tengok ;D Aku nak habaq kat korang y aku nih salah satu fans MU ! :D Aku ….. aku minat MU bukan sebab pemain nyee handsome , sebab kalau nak kate handsome tuh , Superman aku lagi handsome dari diorang :P kan ? Aku tetap sokong diorang even dia kalah sekalipun . kenape ? sebab kalau kita benci or menyampah after diorang or I means _________ kalah , itu tande nyee kita nih Bukan fans diorang . Kalau kita penyokong setia , rase benci memang tak patut ade dalam diri kita , ye dop ? Kay , sebenar nyee aku bukan nak bahas benda nih . Aku nak say something about MU Haters . Kenape mesti wujud haters and so all ? why ? Are they envy coz their team can’t make their fans proud of them ? Arghhhhhhhhhhh , mitchigasah ! I don’t know what to say , kay right . pe fasal ekk dok benci-benci sama Manchester United . Diorang pernah buat salah ke kat ampa semua ? *Dedicate to alls MU Haters -.- Hampa taktaw pape , taw nyee just membenci orang lain jeh . JELES KOT :P then kalau kalah , bukan main sorak-sorak sampai nak mampus . Ergggggh , geram gilaa aku -,- MENYAMPAH SIOT , rase macam nak bagi kick BERbayar jee -..- Erghh , aku macam nak buat group ANTI MU HATERS jee lah . haaa , a few days ago ade some1 kawan internet aku , dia fans MU tapi lepas MU kalah 1-0 *1-0 jee kut -.- dia terus cakap y dia tuh BENCI kat MU . ehh ? patut ke macam tuh ? Ini tidak adil , tidak adil bagi United :’/ tak layak betul dia di panggil fans , patut kerat 15 campak laut Sumatera jee lagi bagus . HAHA . erm , erm … Ape lagi ekk aku nab taw . Ohh , kay . Aku nak wish all the best to Man Utd and good luck or break the leg * not BREAK the leg , Okay ? :D k.baii . Assalamualaikum :)

Tuesday, 24 April 2012

Luahan Hati seorang Gadis - PART 1

Assalamualaikum . AnnyeongHaseyo .. Jyeeahhh , MU power lha semalam . Awesome beb ! Ohh Rooney hebat lha kau :DD HAHA. Kay , cukup fasal bola . Entry aku kali neyh na habaq sikit kat kauOrang y aku kecewa dengan SEGELINTIR remaja pada era G.L.O.B.A.L.I.S.A.S.I neyh . *except aku xD Kay . Aku na tanye kauOrang , korang pernah di caci ? di hina ? di maki ? di pulau ? n sekutu dengan nyerr ? Kalau pernah , sila angkat kening ;D then , aku na tanye korang y pernah di ape-ape like what I said tadi Ape perasaan korang time benda tuh melanda korang ? geram ke ? sedih ke ? benci ke ? rilex ke ? atau taa rase ape-ape ? Tipu lha ken kalau korang taa ade rase ape-ape , kalau cenggituh wa jamin Confirm korang ade masalah kesihatan . Dah dah p cepat jumpe Doktor , bahaye tuh xD Habis fasal Doktordoktor , Korang pernah kene ken . Jangan terperanjat , aku pun pernah kena jugak . Aku geram betul lha dengan makhluk Allah neyh . Dia boleh caci-caci aku , taa kire lha dorang caci kat public ke , twitter ke , face to face ke , facebook ke , blogger ke , y penting dorang neyh memang dah buat aku keciwa . Aku taw lha kau BAIK , PANDAI , CANTIK , HANDSOME , n blaablabla … -.- kau egt kau blaablabla tuh dah cukup HEBAT sangat ke na kutuk-kutuk aku , caci-caci aku . Weyh , kau kalau taa puas hati kau datang jumpe aku face to face lha dude . Main belakang apee citer KAWAN ? Aci ke beb ? -,- hhuh ? neyh y aku rase macam na bagi kick free . kang aku kick kau macam Rooney semalam baru kau taw erti penyesalan -..- Aku bet ramai classmates kau y dah kena mulut longkang kau tuh . Oppps , Sorry to Say lha dude :DD Kay , aku geram gilaa . neyh tengah sabar neyh , harap hati aku masih kuat terima CACIAN dari KAU wahai makhluk Allah S.W.T y setaraf dengan aku . ken kalau aku bagi cermin kat kau melampau pulak ken ? lagi pun membazis duit aku jee . Baik kau p tenung wajah kau puas-puas depan cermin kat rumah kau . taa pu kat public toilet coz aku rase kau taa ade cermin lha kut kat rumah xP HAHA. Ape pun wa na kasi taw sama lu y ciptaan Allah tuh semua nyerr setaraf weyh . INGAT TUH -.- Jangan sampai dah terlajak baru terngadah . TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR , TERLAJAK KATA BADAN BINASA J Salam .
Lots of LoveCikk Awe .

Saturday, 24 March 2012

Jadi PMR Candidate susah . ye ke ?




Assalamualaikum . Annyeong yeorobun :D hows your day today ? rite , mesti homework tengah tinggi menggunung-ganang ken ? lagi-2 y PMR candi tuh , mesti bertimbun gilaa . ken ken ken ? :P rileks lha beb , tuh baru sikit , masih banyak y cekgu na bagi taw :P Kau tunggu ajee lha . Nyiahhaahaaaaaaaaaaaaaaa (gelak sopan) *sopan ke ? aku rase kalau kauOrang dengar pun lari agak nyerr , egt ken Pontianak mengilai ken ? -.- Entry aku kali neyh macam best jee bunyi nyerr . bace title tuh , haa . Hari neyh aku na mengupas *cehhh , cakap megupas macam na mengupas bawang jee -..- fasal PMR Candidates . Sebelum tuh , I want congrates my sis coz dapat result terbaik walaupun tidak y Terrrrrrrrrrrrrrrrrbaik , kira okay apee ken , drpd memuas ken ? Kakak aku dahh lepas , aku ajee lha y masih tertinggal di Bangku Sekolah -,-‘ Apee ken daya , sudah lumrah alam :3 Okay , sudah . cukup . Aku na tanye kauOrang , sapee kat sini y PMR Candidate ? kalau ade tepuk dahi *dah sah-2 taa ade y jawab soalan aku --‘ Keenape dahi menjadi pilihan aku ? JYEEEAAH , sebab aku na sedar ken kauOrang y masih belum sedar y kauOrang tuh PMR Candidate . ada faham ? kay , aku ulang . PMR CANDIDATE .
pejam celik pejam celik , dah na masuk bulan April , PMR makin datang kat kite , kauOrang taa takut kee ? :/ taa seram kee ? – erm .. kebyk ken candi m’pcayai statement “JADI PMR CANDIDATE SUSAH” keenape ? mesti coz homework y tinggi membukit-bukau ken ? lpas tuh , gerenti extra class hamper setiap hari adee . homework tuh boleh d’kate ken setiap mata pelajaran adee ken ? kay , na jadi orang senang , cemerlang , berjaye bukan senang . usaha tuh perlu adee ken ? kalau taa ade usaha , datang sekolah hari-2 taa consen time cekgu ajar taa gunee jugak ken ? bak kate pepatah , ‘bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian’ so , sebena nyerr bukan susah pun jadi candi , macam makan candy*gula-2 tuh xP jee … alaa , setakat homework ciput macam tuh taa ken taa boleh siap kut ? memey lha homework tuh jadi BERlambak coz kauOrang suke tangguh-2 ken kije . cube semangat siket time wat homework tuh , baru lha usaha name nyerr :DD n then aku na pesan neyh , kalau cekgu kauOrang wat extra class , datang lha . kalau malas sekalipun na belajar , kesian lha siket kat cekgu tuh , sanggup taw dye datang jauh-2 dari rumah just na bagi ilmu kat kauOrang taw . Okay then , good luck for your PMR n please . wish me luck too , neh ? gua na out dulu , renung-2 ken dan selamat beramal :D
- Annyeong , kamsa for the time b
# err , kejap-2 . Nah neyh . Aku baru edit , FRESH lagi tuh :P
e

Thursday, 15 March 2012

Harimau Muda lemah ? Opcoz NOT !

Assalamualaikum n hello readers ! entry aku hari neyh na komen sikit fasal Skuad Harimau Muda neyh . Okay , ramai y beranggapan bahawa Harimau Muda skg neyh dah taa hebat , dah lemah , dah taa kuat , dah taa boleh mengaum macam dulu n etc. ye dop ? Kay , sape y otak nyerr fikir camtuh , baek kauOrang buang jauh-2 . Act , diorang neyh hebat taw sebena nyerr J sape sangke diorang terpilih untuk main bagi kelayakan Olimpik London y akan dtg nanti . Bukan senang na dapat peluang camtuh taw you ollz . kauOrang ade ? taa dea ken , taa dea ken ? :3 Walaupun diorang taa menang n taa dapat mate langsung bukan bermakne diorang tuh taa power . Bukti nyerr , diorang menang time SEA Games kat Indonesia tahun lepas . Kire hebat ape ? Kay , malam tadi Malaysia lawan Syria ken ? *Sapee taa tengok diamDiam xP ermmm … diorang taa menang tapii aku Nampak kesungguhan time diorang main tuh . Lagi-2 si Kapten si Fakrii Sakraani tuh *ntah betul ked op aku eja name die neyh xD Walaupun kalah n taa dapat mate langsung , bagi aku diorang tetap AWESOME ! kau taw keenape ? taa taw ken ? Diorang neyh harapan Negara taw , bukan Negara Indonesia , Singapore , China n etc. tapi harapan Negara Malaysia taw . MALAYSIA . haa kau , sape y cakap dia neyh lemah ? meh sini aku suap ken kau ngan aku punya kasut y berukuran 23 inci neyh . Nyiaahhaha :D Okay , Harimau muda tetap hebat , tetap kuat , tetap mantap n y paling penting diorang neyh tetap COOLS ! Auuuuummmmmmmmmm xD Lastly , aku teregt kate-2 si pengulas sukan RTM , Zainal Abidin ‘Jangan Bersorak jika mereka menang jika kita mengeluh ketika mereka kecundang’
- ANNYEONG

Tuesday, 13 March 2012

FANTASTIC BABY - BIG BANG

Assalamualaikum J Hello n hello to you ollz *aihh , gedik dah -,- Lalallaala , Kay . Hari neyh aku na share sikit kat kauOrang pasal … *pandang atas semua , bace title tuh xD . Urmmm , okay Dah bace ken ? Kay , tuh sebenar nyerr lagu Big Bang y terbaru , ehemm . maksud aku PAAAAling baru *kowt  . Cop-2 , kauOrang kenal dop sape Big Bang tuh ? sape y taa kenal weyh , band neyh famous woooo :3 alaaaa , band KPop y ade ‘naga’ tuh :D *p/s: kalau kauOrang taa taw cepatCepat lha search kat google eah ? HAAHHA. Kay-kay , lagu neyh sebenar nyerr aku taa suke sangat , maklum lha masih FRESH gituh xP tapi aku na share jugak ngan kauOrang y belum taw si Big Bang neyh released lagu baru . Act , diorang neyh dah released 3 drp. 6 lagu dari new album ‘ALIVE’ diorang . Setakat neyh y aku taw 3 jee lha kowt . First , Blue .. lagu neyh pun aku taa gemar sangat . Second diorang released lagu Bad Boys , haaaa neyh na habaq kat hampa semua . Aku suke lha lagu neyh , best lha weyh ! seriously *pade sape y taa minat KPop aku taa taw na cakap apee lha :3 Lagu y ketiga , y tadii aku cakap lha Fantastic Baby . 3 lagu diorang . Fuhhhh , dalam mase sebulan kowt jadi top lagilagi kat KPop charts , siap kalah ken Miss A . Lagu Touch diorang tuh *Miss A . hebat taa hebat ? xP Bukan tuh jee , time kat Inkigayo pun lagu diorang menag beb X] Haaaa , neyh aku na share mv Fantastic Baby ngan Bad Boys kat kauOrang , ENJOY ! *p/s : pade sesiape y tanak tengok dari blog aku sila lha ke laman Youtube sendiri . Okay ? daa Wassalam


Bad Boys


Fantastic Baby


Monday, 12 March 2012

Chong Wei serah kemenangan kat musuh tradisi :3

Assalamuaikum n Annyeong Haseyo J Yihaaaaaa , aku update lagi , aku update lagi n terus meng-Update Blog aku y taa sesemart kauOrang punye :D Fuhhh-3 , malam tadii ken , aku nangis T_T uwaaaaaa ! kenape yep agak nyerr ? na taw , JYEEAAAH JengJengJeng :O
Malam tadi Dato’ Lee Chong Wei lawan ken ? Dengan musuh tradidi dia tuh si Lin Dan . KauOrang tengok taa ? susah lha aku na story-mory at kauOrang kalau kauOrang tara tengok :3
Okay-2 , straight to the point jea lha neh ? Malam tadi first time aku nangis tengok perlawanan Badminton . Okay Aku Gedik -,- aku dulik ape , manusia y tengok perlawanan tadi malam jee y mybe paham perasaan aku T-T sobs :’] mane taa nyerr , Fuhhh bukan main aku tunggu dari pukul 8.00 PM dah tercongok depan tv n then time keluar muka Dato’ Lee Chong Wei *aku minat dato’ neyh :P perghhh , bukan main excited nyerr aku , OMD ! then , Suddenly , si tukang cakap tuh ntah ape na panggil . dye habaq y si Chong Wei neyh cedera pulak tangan nyerr . Fehhhh , mase tuh menyayat jugak lha hati aku dengar . Dalam otak aku dah piker jea , ‘Macam mane neyh nanti kalau dia kalah ? waaaaaa , Tidakkkkkk ‘ * gitu lha kowt otak aku cakap , Mueehhehe xP bak kate Najwa Latiff  … Ehem-3 , Banyak persoalan yang berada di minda xD Lepas tuh , naik sikit lha kowt semangat aku na terus tengok *mate lekat kat tv neyh c(: tengok semangat Chong Wei tuh , kesian pulak aku tengok , dia cam tanak hampa ken penonton Malaysia . Okay , gamae y first 19-21 , Chong Wei kalah ken ? Seriously , aku memang bangge dgn kesungguhan dia time main , walaupun tangan sakit , tetap berusaha . Bukti ? dia kalah sipi jee ngan Lin Dan . n then , game y kedua Aku rase dia memey dah taa tahan dah kowt . Sakit sangat , tengok riak wajah pun kauOrang dah boleh describe ken ? Game kedua time 2-6 , Chong Wei tertinggal 4 mata bgitaw pengadil y dia dah taa tahan sangat then bagi kemenangan tuh kat Lin Dan . Nahhh , time neyh lha air mate aku jatuh , memang terharu sangat , kesian pun ade . lagi aku sedih time dia tukar jersi tuh pehhh-3 air mate macam air sungai *bohong ken ? xP Muke Lin Dan pun mase tuh cam na nangis jee :P Apee pun aku doa ken semoga cepat sembuh then sambung main lagi yep J Sorry kalau story aku taa detail , penat menaip kepala aku sampai teleng . erkkk !? Okay , daa Annyeong

Friday, 9 March 2012

Perkara PELIK y aku suka Buat/HOBI

hey , annyeong J . yah ! look the title neh ? duhhh -,- Okay , hari neyh aku na btaw kauOrang  ‘perkara y aku suke buat’ . Firstly , aku na habaq dlu y aku neyh memey pelik *tapi taa sePelik kauOrang :P HAAHHA. Mybe aku taa sePelik y kauOrang jangke ken , tapi aku memey PELIK -.- *Okay , aku dah Pelik skg --‘
Okay-2 , sambungSambung perkara pelik aku y pertama *jeng-jeng-jeng , Aku suka nyanyi bile bawak motor , pelik ken pelik ken ? kadang ken aku terpikir jugak , aku ney Lelaki ke Perempuan :O You allz byg ken lha seorang remaja perempuan atau nama Saintifik nyerr Anak Dara menyanyi ketika membawa sebuah motosikal ? err
Ouwrite , perkara pelik aku y kedua
suka cari tahu punca sesebuah/sesuatu masalah konon na Penyiasat lha tuh *Feuwww . err , dulu kecik-2 ade lha jugak cita-cita na jadi Penyiasat . Tapi mybe taa sampai kowt cita-cita tuh *lagi pun aku memang tanak ! nampak macam susah jadi Penyiasat , time budak boleh lha cakap , PENYIASAT jea taa pandai eja -,- KauOrang suke tengok kartun Detective Conan ? haa , aku terpengaruh dari Kartun tuh lha , wtf-.- *Keluar Topik k.foine
Perkara pelik aku y ketiga , jeng3
J
Tet-tet-tet , Aku belum piker lha pulak . Sorry J
Okay . na logOut dah . egt na skodeng blog orang , taa sempat Duhhh --‘ .
Okay Bye , gomawo 4 reading . Assalamualaikum

Saturday, 4 February 2012

I'm Back ♥

:: Assalamualaikum n Annyeong . Hai , I'm Back :) Fuhhh , dah lame gila aku taa update blog aku neyh , dah naek semut , belalang , spider lha bagai kat blog aku neyh , perghhh , usang gilaa lha ken -.- *Okay , aku Bohong , mane ade binatang dalam blog , Aiseyh
OkayOkay , berbalik pade topik , aku baru lha sempat na update blog aku neyh hari neyh , itu pun lepas balik sekolah . err ? sekolah hari sabtu , mesti kau orang tengah fikir camtuh ken ? kenkenken ? Theehe :) Weyh , aku sekarang neyh berpegang pade prinsip `No holiday in MY Dictionary` zzzzzz , you know what ? aku tahun neyh jangan ken Sabtu , Ahad pun aku sekolah , HEBAT ken ? Jyeeeaahhh >_< . Pppffft , aku neyh bukan mengeluh , aku suke sebenar nyerr sekolah neyh , *Auwww ,
Sayangs Sekolah kowt . Nyiaahahhah , tet (; tuh satu , dah lha sekolah time Holiday , n then homework berlambak gilaa , nasib lha tangan y Allhah S.W.T bagi at aku neyh Kuat , Alhamdulillah :) Aku harap dengan ape y aku usaha ken neyh ade hasil nyerr . Aminnn :) Okay then , aku na bersih ken blog aku neyh , daa . Salam